SanQuin brengt nieuwe single uit

500x500

SanQuin is een band uit Weert/Stramproy. De band bestaat al 11 jaar. Dat is best bijzonder omdat de gemiddelde leeftijd van de bandleden nog geen 25 jaar is. Tom van Nieuwenhoven is met zijn 19 lentes de jongste van het stel.
Hun EP ‘Are we loud enough’ dateert uit 2014. Voor de mannen de hoogste tijd om een nieuwe single, met videoclip uit te brengen. De naam: ‘Rebel city’. Het instrumentale intro rockt lekker. Stef Gijsen heeft er op de drums een prima aandeel in. Als Tom begin te zingen is het direct duidelijk dat zijn stem een flinke ontwikkeling heeft door gemaakt. De rauwe stem is gelukkig gebleven. Het jongetje wat je eerst hoorde is veranderd in een man.  Eric de Vries scheurt er als lead gitarist lekker doorheen. Prima aangevuld door Jorden Bailey op rythm gitaar. Bassist Bas de Vries is wat op de achtergrond te horen. Zijn aanvulling is strak gespeeld.
De muziek neigt meer naar de AC/DC kant. Maar wel met een eigen sound. Op hun vorige EP waren ze nog zoekende. Nu is het genre duidelijk voor SanQuin. Komende zomer nemen ze hun nieuwe EP op. Hier komen 5 nummers op te staan, met pakkende recht toe recht aan rock.
Het hoofddoel van de singel en hun aankomende EP is om hun nieuwe sound te laten horen. Om zo de stap naar de kleinere zalen en lokale festivals te maken. Daarmee willen ze hun naam opbouwen. Ik heb deze energie bommen wel eens live gezien. Performen, en goed rocken, dat kunnen ze!! Hun EP komt komende herfst uit. Ik ben reuze nieuwsgierig naar het resultaat.

Luister hier naar hun video clip.

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: