Jetbone – Come out and play

Jetbone is een rockband uit Zweden. Vier van de vijf rockers dragen vocaal hun steentje bij. Dit geldt zowel live als op hun nieuwste cd ‘Come out and play’. Hieraan werkten ook een aantal gastmuzikanten mee: blazers, percussie en achtergrondzangeressen. Live hebben ze tomeloze energie. Ik zag Jetbone een paar keer in De Bosuil. En genoot van hun kunnen en de energie waarmee de speelden. Ik ben reuze benieuwd of dat ook tot zijn recht komt op hun cd.
Ze trappen af met de titeltrack. De retro sound past bij de feel good retro rock. De energie die ze live laten zien en horen, merk je op de cd ook terug. Deze energie houden ze vast in ‘Are you ready?’ De meerdere stemmen van de bandleden is absoluut een winstpunt. Het draagt bij aan de vrolijke sfeer. De extra achtergrondzang is goed toegevoegd. Het orgelspel is heerlijk, prima dosis snaren en dito drumwerk.
Al snel kan je delen van ‘It’s so hard’ meezingen. De melodie nestelt zich in je hoofd. De opbouw mag dan wel grotendeels coupletje -refreintje zijn. Saai is het allerminst.

Gitaar en aanvankelijk ruwe zang bij aanvang van ‘Chickadee’. De achtergrondzang is wat zoet. De blazers hebben een toegevoegde waarde. Weer valt het super gitaarspel op.
Na vier feel good songs komt het rustige ‘Road in the sky’. Dit is gevoelig gezongen en gespeeld. Op een pure manier is alles in balans. Dit is een hele andere track dan de voorgaande nummers. Maar het past prima in het geheel. Door de kraakjes in het geluid, lijkt het even of ik naar grijsgedraaide LP luister i.p.v. naar een cd.

Tussen de rockende tracks zit nog een rustigere track: ‘Not A Fool To Cry’. De akoestische gitaren en de stemmen vormen een mooie combinatie. Dit kabbelt een poosje aangenaam voort. Als de muziek iets verandert, blijft de flow kalm. Het eindigt leuk met piano.
Hierna volgen twee feel good tracks, met ‘Make This Song Together’ als laatste. Van zichzelf is dit opzwepend. De combinatie van blazers met piano maakt het extra vrolijk.

Deze tien, vrij korte nummers bevattenen vooral ongecompliceerde rock. Met meerdere invloeden zoals funk en soul. De inspiratie komt uit de jaren zestig en zeventig. Het geluid had beter gekund, maar het past op zich wel bij de muziek. Het positieve gevoel blijft, ook na afloop van de cd, nog heerlijk om mij heen. Want de tracks blijven lekker in mijn hoofd kleven.
Niet alle bands die live een fantastische vibe hebben, weten dat op cd over te brengen. Maar Jetbone wel!!
Het is geweldig om ze live te zien. En dat kan deze zomer. Want ze staan geprogrammeerd op Bospop festival. Ze gaan daar zeker een feestje bouwen. Jetbone performt te goed om aan je neus voorbij te laten gaan.

(78/100 – BMG/ Banquet Records)

Website: Jetbone

Facebook: Jetbone

Tracklist:
01 – Come Out And Play
02 – Are You Ready?
03 – It’s So Hard
04 – Chickadee
05 – Road In The Sky
06 – Lady
07 – Twisted Company
08 – Not A Fool To Cry
09 – Don’t Hold Me Back
10 – Make This Song Together

Line up:
Gus: leadzang en bas
Alin: leadzang en gitaar
Albin: drum
Bisse: gitaar en zang
Curth Fors: keyboard en zang

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: