Lazleitt – On the Brink – release aankondiging

Alex Lazcano is een multi-instrumentalist, componist en zanger uit Washington DC. Op jonge leeftijd begon hij met muziek. Dit bestond niet alleen uit gitaar spelen. Maar ook uit de theoretische en klassieke kant van de muziek, inclusief het componeren. Alex is behalve klassiek muzikant ook een rocker.
Hij was gitarist en mede oprichter van de prog.rock band ‘The Oracle‘. Deze band bestaat niet meer, maar Alex bleef actief. Via iTunes lanceerde hij in 2010 onder de naam ‘Violet Glower‘ het album ‘The Better To Lick You With’. Dit werd vooral in De Benelux, Scandinavië en Japan veel gedownload. Verder is hij bassist in de Jethro Tull tribute band ‘This Was‘, is sessiemuzikant voor verschillende artiesten in diverse genres. Na een korte break heeft hij een progressief muziek project opgericht onder de naam ‘Lazleitt’.
Eind augustus/begin september wordt het debuutalbum, met als titel ‘On the Brink’ gelanceerd.

De 13 nummers, zijn eigenlijk delen die je non-stop hoort. Het geheel klinkt één track. Maar de wendingen hiertussen zijn over het algemeen wel te horen.
Als multi-instrumentalist speelt Alex de meeste instrumenten zelf. Percussionist Jorge Cortes Cuyas (o.a. Purple Haze en Steel Hawk) nam plaats achter het drumstel.
Gast muzikant is Eric Gillette (o.a The Neal Morse Band, Mike Portnoy’s Shattered Fortress) is lead gitarist op een aantal nummers, waaronder ‘Part VI: The Second Flame’.

Hier kun je de video bekijken.

Dit is een voorproefje van al het moois waar Lazleitt ons op zal trakteren. Ik mocht het album in zijn geheel beluisteren. Daar verklap ik nog niks over. Wel wil ik vertellen dat ik diverse ‘wow-momenten’ heb gehoord. Over een poosje schrijf ik een recensie. Deze zal op Rockmuzine en natuurlijk ook hier op mijn blog verschijnen.

Web site: Lazleitt

Face book: Lazleitt

Tracklist:
01 – Intro: The Doorway
02 – Tangential Wisdom
03 – The First Trail
04 – The Flame (On The Brink)
05 – Beyond The Door There Is No Pain
06 – The Second Flame
07 – Spinning Clocks
08 – The Eighth Paradigm (Instrumentaal)
09 – The Riddle
10 – Parallel Dreams
11 – The Second Trail
12 – Through The Gates Of Life (Instrumentaal)
13 – Finale: Memories Of A Battle (Instrumentaal)

Line up:
Alex Lazcano – elektrisch gitaar, 12-snarige akoestisch gitaar, bas, toetsen, percussie en zang
Jorge Cortes Cuyas – drums
John Pomeroy – fluit

Gast muzikant:
Eric Gillette – lead gitaar op “Tangential Wisdom”, “Beyond The Door There Is No Pain”, en “The Second Flame”

 

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: