Joe Deninzon & Stratospheerius – Guilty of Innocence (vinyl release)

Vorig jaar bracht Joe Deninzon & Stratospheerius het album ‘Guilty of Innocence’ uit. Dit is de vijfde cd die via Melodic Revolution Records uit kwam. Het album kreeg overwegend lovende recensies.
Sinds kort is dit album verkrijgbaar op vinyl! De man achter deze band is Joe Deninzon. Hij speelt elektrisch viool, en wordt de Jimi Hendrix op de viool genoemd. Daarnaast speelt hij mandoline en gitaar. Bovendien is hij zanger. Met zijn band speelt hij een mix van onder andere prog rock, hardrock en fusion. Er doen een flink aantal gastmuzikanten, waaronder violisten en cellisten, mee. ‘Guilty of Innocence’ telt tien tracks. Waarvan één epic van ruim twaalf minuten. De diversiteit aan invloeden is terug te horen op deze lp. De elektrische viool mengt zich prima met deze stijlen. De stevige rock wordt niet geschuwd. Alles is verpakt in een toegankelijke structuur. De meerdere vocalen vormen een mooie toevoeging. Als de viool wat meer op de voorgrond komt, zoals bijvoorbeeld in ‘Face’ blijft geheel goed toegankelijk. De instrumenten zijn onderling prima in balans. ’Hysteria’ heeft in het begin een licht theatraal karakter. Even later wordt er op hoog tempo viool gespeeld. De rock en de toegankelijkheid worden goed in het oog gehouden. De video van dit nummer kunt je hier bekijken:

Dream Diary Cadenza’ is een mysterieuze track, waarin het vioolspel een belangrijker rol heeft.
Dit is misschien niet de toegankelijkste track, maar wel een hele mooie!
Soul Food’ is de laatste track. De start is bijzonder, er is sampling van voetstappen en een snelle ademhaling. De tekst die volgt sluit goed aan bij de gesampelde geluiden. Meeslepende en rockende delen wisselen elkaar af. Het heerlijke, lange instrumentale stuk bevat gave en onverwachte wendingen met onder andere prachtig akoestisch gitaarwerk en licht klassiek georiënteerd pianospel. Dit loopt over naar de rock. En eindigt met het geluid van wind, dit past bij het geheel. Kortom dit is een gave epic.

De geluidskwaliteit is goed, en het is prima verdeeld over de boxen. Bij aanschaf van de lp, krijg je ook een download kaart. Verkrijgbaar via Melodic Revolution Records en via de bandcamp pagina van Joe Deninzon & Stratospheerius

Tracklist:
Kant 1
01 – Behind The Curtain (03:43)
02 – Take Your Medicine (04:10)
03 – Guilty Of Innocence (03:16)
04 – Face (05:46)
05 – Hysteria (04:13)
06 – Affluenza (03:08)

Kant 2
01 – Parallel Reality (03:10)
02 – Game Of Chicken (05:03)
03 – Dream Diary Cadenza (04:12)
04 – Soul Food (12:46)

Line-Up:
Joe Deninzon – elektrische viool, lead zang, mandoline, gitaar.
Aurelien Budynek – gitaar, zang
Jamie Bishop -bas, zang
Lucianna Padmore – drums

Rave Tesar – toetsen
Alex Skolnick – gitaar
Randy McStine – gitaar, achtergrondzang
Melanie Mitrano zang
Eddie Venegas- viool
Earl Maneein – altviool
Leo Grinhauz – cello
Patrice Jackson – cello
Benny Koonyevsky – drums

3 gedachten over “Joe Deninzon & Stratospheerius – Guilty of Innocence (vinyl release)”

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: