CT Heida – Little woman – Release

Muziek was belangrijk in het gezin waar CT opgroeide. Één van haar eerste inspiratiebronnen is Aretha Franklin. CT heeft in verschillende bands gespeeld. Ze heeft zelfs een jaar door Amerika getoerd. Maar liefst drie jaar heeft deze zang- en muziek docent aan ‘Little woman’ gewerkt.

CT heeft een veelzijdige stem. De kleuren die ze laat horen bevat een mengelmoes van helder naar een tikje nasaal, met af en toe een licht ruw randje. Bovendien zingt ze ook laag, soms bijna zwoel. Dit past binnen de muziek waar vooral soul- en gospelinvloeden in terug te vinden zijn. De teksten hebben een prominent aandeel. Deze gaan over haar gevoelens en de dingen die ze meegemaakt heeft. Op zo’n manier geschreven dat ook anderen zich ermee kunnen identificeren. Het tempo van de nummers varieert van laid back tot mid-tempo. Afgewisseld met een enkel licht swingend deel, of juist een rustiger stukje. Het volume varieert op ongeveer dezelfde, milde wijze.

Er hebben maar liefst 19 gastmuzikanten aan meegewerkt. Alle uit Groningen of omgeving. Deze muzikanten hebben alles vrij degelijk en rustig gehouden. Maar hebben zeker een toegevoegde, kwalitatieve waarde. CT heeft haar zang klein en gevoelig gehouden. Grote powervolle vocale uithalen zouden ook niet gepast hebben binnen de manier waarop de nummers zijn opgebouwd. Er zijn leuke, subtiele details toegevoegd. De basis is behoudend gebleven. ‘Little woman’ is een aanrader voor wie van de wat rustigere soul en gospel houdt.

Website: CT Heida

Facebook: CT Heida

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: