The answer – Raise a little hell

images

In de 15 jaar dat The Answer bestaat hebben ze al veel mooie dingen meegemaakt: Ze werden gevraagd om als supportband mee te reizen met de tweejarige wereldtour van de legendarische rockband AC/DC. Tijdens deze tour hebben ze niet alleen in alle grote stadions ter wereld mogen spelen maar ook hard kunnen werken aan het optimaliseren van de band.

Raise a Little Hell is inmiddels het vijfde album van de Noord-Ieren Het intro van ‘Aristocrat’ heeft een lichte echo in de muziek, waarna dit nummer rockend verder gaat. De stem van Cormac Neeson klinkt heerlijk rauw. Ook de harmonica (ook Cormac Neeson) is een leuke toevoeging in deze rauwe rock, en vormt een prima contrast met de gillende gitaar gespeeld door Paul Mahon.

‘Last Days Of Summer’ heeft een aangenaam basisritme, bijna laid back. Vooral Michael Waters draagt met zijn bas zijn steentje bij aan dit ritme. De stem van Cormac klinkt ook mooi in de iets zachtere gedeelten. Even later schakelt hij weer over op zijn power stem. James Heatley laat de Hhigh hats volop klinken. Op het einde van het nummer een vertraging waarna de gitaar wegsterft.

De tekst van ‘Gone Too Long’ gaat over de pijn van de liefde die voorbij is. De instrumentale stukken zijn zo tussen de tekst geplaatst dat ze de tekst een extra dimensie geven. De volume wisselingen draagt daar zeker aan bij.

De titelsong ‘Raise A Little Hell’ is het laatste nummer van de 12 .
Na een stuk volop rock gaat het volume even naar beneden. Maar de rock blijft heerlijk aanwezig. De harmonica is weer even te horen, gedurft hoog gespeeld. Mooie tegenstelling met de zware klinkende rock. Deze tegenstelling komt ook terug in de lage achtergrond zang en de hoge stem van Cormac.

The Answer heeft werk gemaakt van de muziek, veel mooie intro’s gehoord. Ook eindigen de nummers goed. Geen één nummer is fantasieloos weg gedraaid en er is een prima balans tussen de rockende nummers en de wat meer laid back.
De teksten zijn niet heel ingewikkeld, ze zijn al vrij snel een heel eind mee te zingen. De pakkende melodielijnen met lekkere ritmes nodigen daar ook zeker toe uit.

(8/10) ( Napalm Records).

     Maxazine_61p_h

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: