SanQuin – Are we loud enough

Album-artwork-300x300

SanQuin (uit Stramproy) bestaat sinds 2005. Opgericht door Ian, hun toenmalige zanger, en leadgitarist Eric de Vries. Met Bas de Vries als bassist, Stef Gijsen als drummer en Eddy als rhythm gitarist was de band al vrij snel compleet. Deze laatste twee hadden toen nog geen muziekles gehad. In 2011 namen Ian en Eddy afscheid van de band, door drukte met studie en vaste baan. Een nieuwe gitarist, Joris Hendrikx was snel gevonden. Een goede zanger was een stuk moeilijker en de band heeft een tijdje stil gelegen. Toen Tom van Nieuwenhoven er in 2013 bij kwam, was het weer eens tijd om het podium op te gaan.
Op hun EP staan vier tracks. Op de cover staat leuk duiveltje. SanQuin heeft zich laten inspireren door a.o Slash en AC/DC en daarmee brengen ze denderende rock ‘n’ roll. ‘Rock ‘n’ roll creaters’  is het eerste nummer en heeft een heerlijk drum intro;  Ook nu valt de rauwe stem van Tom op. Het is dus geen ‘kunstje’ dat alleen bij live optredens te voorschijn komt. Het is duidelijk te horen dat de stem die van een jonge rocker is. Dat is helemaal niet erg, want een stem ontwikkelt zich nu eenmaal.

Hier na volgen nog drie nummers. Met heerlijk veel gitaar, en ook de drum is lekker aanwezig. Vier songs vol gas. Ik mis een klein beetje de energie die ze laten zien bij hun live optredens.  Misschien is dit een klein minpuntje van de cd, maar aan de andere kant natuurlijk ook een compliment aan hun energieke optreden.

‘Are we loud enough’ zet ik graag een beetje harder.. al met al iets meer dan een kwartiertje denderende rock hier in huis.

(7/10) (Eigen productie)

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: