Murky Red lanceert single/video Pixelated friends

Ruim een jaar geleden bracht de Belgische prog rockband Murky Red hun album ‘No pocus without hocus‘. Destijds alleen als download verkrijgbaar. Sinds kort is dit album als echte cd te koop (onder het label van Melodic Revolution Records). Dit is een limited edition met drie bonustracks. Bij zo’n speciale album uitgave mag een single/video lancering niet uitblijven. De eerste single, Pixelated friends, met video is al uit!

Zanger/multi instrumentalist Stef Flaming is het creatieve brein achter deze video. Het gebrek aan budget maakte hem extra creatief. De inspiratie bleef maar komen. Met heel veel geduld en vaak in de nachtelijke uren, heeft hij deze video gemaakt. Het begin is misschien nog niet zo heel overtuigend. Maar deze video wordt hoe langer hoe beter. Het blauwe mannetje wat even door het beeld rent is zijn eigen cartoon versie. Een stop motion stukje, gemaakt op de geheel eigenzinnige manier van Stef.

Het idee van het zingende eitje was zo geboren. De uitvoering had heel wat voeten in de aarde. Alleen de ogen en de mond mochten zichtbaar zijn, dus dat werd ‘masken’. Die beelden werden op de eieren gemonteerd. Het kostte de nodige uren voordat alles klopte qua timing, kleur e.d. Het resultaat mag er zijn:

Ik mag al verklappen dat Murky Red binnenkort weer een single lanceert. De titel mag ik ook bekend maken. Dit wordt ‘Elena’. Het blijft nog even geheim of ‘Elena’ met of zonder video gelanceerd wordt.

Website: Murky Red

Facebook: Murky Red

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: