Frenk de Groot – Ready set go!

Rocker Frenk de Groot heeft zijn EP ‘Ready set go!’ uitgebracht als soloproject. Hij heeft alles ingezongen, zowel de lead zang als de backing vocals. Bovendien speelt hij gitaar, en bas. Voor de drums maakt hij gebruik van een drumcomputer. Om live te kunnen spelen heeft hij een band opgericht: Frenk & the Lean Machine.

Frenk trapt af met de titeltrack. Wat vrij snel opvalt, vooral als ik luister met koptelefoon, is dat het geluid te dof is. De ‘zwaardere’ delen van de rock komen hierdoor minder goed tot zijn recht. Jammer wat dit rockt best lekker. ‘Ready set go’ heeft een vrij eenvoudig maar opzwepend ritme.
Frenk laat nog een paar van deze opzwepende nummers horen. Het drumwerk klinkt niet onaardig. Maar ik mis de dynamiek. Op sommige momenten hadden de drums best behoorlijk mogen donderen, en de cimbalen flink mogen rinkelen. Live gespeeld zal dat vast goed komen.

Daisy is wat ‘rustiger’ dan de voorgaande nummers. Er zitten enkele verrassende elementen in. Het refreintje is weer vrij voorspelbaar. Frenk laat een staaltje puik gitaarspel horen. Het geluid niet is perfect, waardoor het geen wow-momentje is.

All you’ve got’ heeft een mix van ruige sound met poppy elementen. Deze track eindigt in fade out. Tijdens een liveshow zullen de mannen hier zeker een mooi eind van maken.
Doordat de opbouw niet al te ingewikkeld is, is met name het refrein van ‘I want you’ heerlijk om mee te zingen.
De bonus track is de unplugged versie van ‘Daisy’. Hier is de geluidskwaliteit beter. De meerdere laagjes zang vormen een mooi geheel met de muziek. Niet altijd is een bonus track een waardevolle toevoeging. Maar hier wel! Dat geldt zeker voor het instrumentale stuk.

Met deze EP trekt Frenk de aandacht naar zich toe. Het maakt me nieuwsgierig om Frenk & the Lean Machine live te gaan zien. Ze spelen natuurlijk eigen nummers. Maar ook covers van AC/DC, Iggy Pop, Status Quo en anderen. De stijl van de laatstgenoemde is terug te vinden op deze EP. Sommige albums luister ik het liefst met koptelefoon om ieder detail tot in de finesse te kunnen horen. ‘Ready set go’ luister ik het liefst gewoon via de speakers. Dan komt deze ‘no-nonse’ rock het beste tot zijn recht. De nummers nodigen uit om voluit mee te zingen/mee te brullen.

(67/100, Eigen beheer)

Facebook: Frenk de Groot

Tracklist:
01 – Ready set go
02 – Let’s go home
03 – Just don’t care
04 – Daisy
05 – All you’ve got
06 – I want you
07 – Bonus track: Daisy unplugged

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: