Devon – Designated Survivor

Binnen één jaar na het ontstaan van deze Limburgse melodische metal band brengt dit vijftal de EP ‘Designated Survivor’ uit. De meeste mannen kennen elkaar van eerdere bands/projecten.

My Crusade’ heeft een akoestische start. Na seconde of 20 gaat dit over in (mid tempo) rock. Rogier Stockbroeks heeft een goede rockstem met een vrij duidelijke uitspraak. Het refrein is ietwat poppy. Deze openingstrack bevat licht gillend gitaarwerk door Hans Smolenaers en Jos Evers. De iets zwaarder klinkende snaren zijn even later van de partij. Het strak gespeelde eind komt vrij plotseling. Hoewel ‘Hold on’ rockend van start gaat, is het verschil met zijn voorganger niet heel groot. Op het moment dat de Tiemen Rabier zijn drums even donderend bespeelt, eindigt de track eigenlijk wat te vroeg.

Ook ‘Questions of Faith or Fate’ heeft een akoestische start. De overgang naar de rock volgt. Niet heel verrassend, want de wending in de openingstrack verliep min of meer gelijksoortig. Hoewel de opbouw niet zo bijzonder is, blijft dit nummer wel lekker in je hoofd kleven. In ‘Life’ zit een onverwacht decrescendo. Ook de drums gaan mee in dit zachter gespeelde stuk. De backing vocals zingen vrij laag. De zang blijft op de achtergrond. Dit zorgt voor een mooie combinatie. De structuur is verrassender en duidelijk anders dan de rest. Vooral deze afsluiter was beter tot zijn recht gekomen als er een beetje meer gespeeld was met verdeling tussen linker en rechter box.

Deze vier nummers hebben aangename melodieën en pakkende ritmes. Deze hadden iets meer uitgediept mogen worden. Dat was de variatie ten goede gekomen. Ik mis wat dynamiek in het drummen. Toch zorgt Tiemen, samen met bassist Sergio Minchero voor een goede ritmesectie. Bovendien is de verhouding tussen melodie en ritme prima. Devon labelt zichzelf als een melodische metalband. Maar ‘Designated Survivor’ zit ergens tussen rock en metal in. Dusdanig dat deze EP waarschijnlijk bij beide doelgroepen in de smaak vallen.

(73/100, Eigen beheer)

Website: Devon

Facebook: Devon

Tracklist:
01 – My Crusade
02 – Hold On
03 – Questions of Faith or Fate
04 – Life

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: