Bridging the divide – Single release – Lose your Love

Drie jaar geleden werd het symfonische rock project Bridging the Divide opgericht door Jan Vranken (o.a. componist en producer) en Joost Peters (o.a. arrangeur en producer). Zij schrijven de teksten en muziek voor de tracks. De line-up wisselt per track. Deze keer is de line-up Nederlands.
Ongeveer een week geleden werd bekend welke Nederlandse top gitarist mee zou doen: Niemand minder dan Joost Vergoossen! Hij toert momenteel met de band Symfo Classics door het land.
De overige muzikanten zijn: Sjoerd Rutten (drums), Joost Peters (bas) en Werner van Gool (toetsen).
De zanger is Jan Willem Ketelaers (o.a Ayreon en Clockwork). Dit is een perfecte keuze want ‘Lose your Love’ is gebaseerd op de Griekse (liefdes) mythe van Orpheus en Eurydice. Orpheus kon met zijn stem mens en dier betoveren.

De eerste paar seconden van de single lijken misschien wat vreemd. Een stel heeft ruzie. Maar zodra Jan Willem zijn eerste woorden zingt weet hij mij te raken. Wat een mooie stem heeft hij toch! Sommige zinnen zijn niet zo verrassend. Maar de woorden komen, in combinatie met de muziek, zeker binnen. Er zitten verrassende wendingen in. Deze zorgen ervoor dat dit geen zoete balled wordt. Verder vertel ik niks over deze gave single want je kunt hem hier luisteren:

Website: Bridging the Divide

Facebook: Bridging the Divide

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: