Bridging the divide lanceert single Native land

In 2014 hebben de veelzijdige Jan Vranken (o.a. componist en producer) en Joost Peters (o.a. arrangeur en producer) het bijzondere project ‘Bridging the divide’ opgericht. Deze mannen hebben ervoor gekozen om steeds met een wisselde cast te werken. Jan en Joost schrijven tekst en muziek voor dit symfonische rock project. Zij nodigen (sessie)muzikanten van over de hele wereld uit om aan dit project deel te nemen. Deze muzikanten nemen hun partij op in hun eigen muziekstudio. Jan en Joost maken van al deze ‘losse onderdelen’ een mooie track. Vorig jaar kwam op deze manier de emotionele single (met videoclip) ‘Mother’s Song‘ uit. Het vertelt het verhaal over het verlies en het intense gemis van een moeder die het gevecht tegen kanker verloor. De stem van Rob Lamothe vormt een perfecte combinatie met de symfonische muziek.

De single is hier te beluisteren:

De opbrengst van deze single is overgemaakt aan KWF Kankerbestrijding.

Enkele weken geleden werd de nieuwe single van ‘Bridging the divide’, met als titel ‘Native land’ gelanceerd. Zoals eerder aangehaald, is er voor deze track een nieuw ‘blik muzikanten opengetrokken’. Het intro heeft direct mijn aandacht. Dit wordt versterkt zodra Martin van der Starre (Jesus Christ Superstar, We Will Rock You – de musical) begint te zingen. Zijn lekkere stem heeft een licht ruw randje. Hij is woord voor woord te verstaan. Door de emotie in zijn zang geloof ik ieder woord dat hij zingt. Cindy Oudshoorn (Kayak) geeft met haar backing vocals een prachtige aanvulling. Het gitaarspel van Helmut Krumminga (BAP) is om bij weg te dromen. Dit alles wordt prima aangevuld door toetsenist Ton Scherpenzeel (Kayak en Camel) en drummer Sjoerd Rutten (Toontje Lager). De video die bij deze heerlijke classic rock ballad hoort kun je hier bekijken:

Er zullen meer single releases gaan volgen. Ik mag verklappen dat er vergevorderde plannen zijn om een CD uit te brengen. Over een paar weken mag ik meer details bekend maken. Één tip van de sluier mag ik al oplichten: Hier doet een Nederlandse topgitarist aan mee. Welke dat is?? Daar mag ik nog niks over vertellen!

Wil je op de hoogte blijven? Like dan de facebook pagina van Bridging the Divide

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: