Blind Ego – Liquid

Een paar weken geleden lag er een leuk cadeautje op de deurmat: Liquid. Dit is de nieuwste cd van Blind Ego. RPWL-gitarist Kalle Wallner bracht onder deze naam onlangs zijn derde soloalbum uit. Zijn fans hebben hier maar liefst zeven jaar op gewacht. Diverse gastmuzikanten vergezellen Kalle op dit album. Ik noem er een paar: Zanger Arno Menses (Subsignal) en bassisten Sebastian Harnack (Sylvan) en Heiko Jung (Panzerballett). Een collega van mij schreef al een recensie voor Rockmuzine. Omdat dit album zo goed is, kon ik de verleiding niet weerstaan om voor mijn blog een recensie te schrijven.

De elektronische geluiden zorgen voor een eigentijdse start van ‘A Place In The Sun’. De ritmesectie laat een gaaf, strak gespeeld ritme horen. Natuurlijk prima aangevuld met gitaarspel van Kalle. Verschillende geluidseffecten zijn toegevoegd. Deze komen het beste tot zijn recht als je met koptelefoon luistert. Of als je het volume lekker ver open hebt staan en je stoel de perfecte plaats heeft ten op zichten van de geluidsboxen. Blind ego gaat het iets stevigere werk niet uit de weg. Het strak gespeelde deel komt een paar keer terug. Hier speelt drummer Michael Schwager (ex Dreamscape) een belangrijke rol in. Wat klinkt dit lekker! Erik Ez Blomkvist (Seven Thorns) laat regelmatig zijn heerlijke powerstem horen, die af en toe best rauw klinkt. In eerste instantie is het strakke einde wat onverwacht. Na een paar keer luisteren merk je dat dit precies in balans is met de rest van het nummer.

‘Never Escape The Storm’ start met akoestisch gitaar. Zoals verwacht komt de rock erbij. Het tempo en volume gaan weer vrij snel naar beneden. Ongemerkt wordt er een licht poppy ritme toegevoegd. Weer een mooi opgebouwd nummer met soms onverwachte wendingen. De wat zwaarder aangezette zang van Erik is in harmonie met de iets zware muziek en met de tekst.

Het basloopje in ‘Hear My Voice Out There’ had gerust langer mogen duren. Gelukkig speelt Ralf Schwager (Subsignal) nog een aantal basloopjes. Ondanks dat er wat stevigere up-tempo stukken tussen zitten, komen sommige delen iets poppy over. Blind Ego weet me niet helemaal mee te krijgen in deze flow. Even later betrap ik mezelf erop dat ik wèl mee aan het tappen ben met mijn voet.

Akoestisch gitaar samen met de mooie stem van Aaron Brooks (Simeon Soul Charger) maken dat ‘Speak The Truth’ in eerste instantie heel rustig klinkt. Het drumritme is deels laidback. Heel subtiel is er een crescendo. Ook tijdens dit slotnummer is het heerlijk genieten van wat Kalle onder zijn dunne snaren vandaan haalt.

Op ‘Liquid’ hoor je een goede afwisseling tussen de wat rustigere gespeelde delen en de rockende stukken. Deze negen nummers zijn goed opgebouwd. Ondanks dat er drie verschillende zangers en bassisten meespelen is de eenheid bewaard gebleven.

Begin volgend jaar maakt Blind Ego een toer. Ze zullen bijvoorbeeld te zien zijn in Zoetermeer en Verviers.

(8,5/10, Gentle Art Of Music)

Website: Blind Ego

Facebook: Blind Ego

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: