Backhand – Backhand

a2199871464_16

Backhand is nog maar een jonge band: opgericht op 1 december 2013 in Massachusetts. De bandleden zijn: Kyle Abbott zang en gitaar, Chris LeBold gitaar, Ashley Osmecki bas, en Mike Barry drum. Over hun genre zeggen ze dat het punk is, en nog iets. Hun EP is een DIY., ofwel Do It Yourself. Bij gebrek aan budget Mike zelf alles opgenomen, gemixt en geproduceerd. Via Bandcamp kun je naar hun EP luisteren en gratis downloaden, legaal!

Natuurlijk is het te horen dat de kwaliteit van het geluid van de vier nummers niet super goed is. Maar gezien de mogelijkheden die ze hebben, hebben ze denk ik het maximale er uit gehaald.

Het eerste nummer is ‘History’: De tekst is niet zo heel goed te verstaan. Meer door manier van opnemen en mixen. Volgens mij wel duidelijk ingezongen. Leuk decrescendo en tempo wisseling. ‘Fuck that’ heeft een pakkend intro, lekker gedrumd. De punk komt hier in op een leuke manier wat meer naar voren. In ‘Overrated’ zitten extra vocalen, vrienden hebben geholpen om dit mee in te zingen. Klinkt best lekker, en blijft aangenaam in je hoofd hangen.

Het intro van ‘Liar’ is weer anders dan de voorgaande. Ook hier weer een prima wending in de muziek. Het onderlinge verschil in de nummers mag best wat groter zijn. Al met al, zeker niet slecht.

Bandcamp: backhand

(6/10) (Eigen beheer).

     Maxazine_61p_h

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: