A Brighter Light – So Glad I Found You

De Nederlandse formatie A Brighter Light stond in 2014 in de finale van Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Ze stonden ook al in het voorprogramma van SOAK, Mevrouw Tamara en Wouter Hamel, en maakten een tour door Engeland, Duitsland en Zwitserland. Het geluid van A Brighter Light is al door velen betiteld als talentvol en hun debuut EP ‘So Glad I Found You’ wordt goed ontvangen.

De eerste indruk van ‘Your Body Fits Me’ is goed. Niet te poppy, maar wel pakkende melodie en ritme. Zanger/gitarist Ted Griffioen heeft een fijne stem met een hoog bereik. Hij zingt duidelijk, de tekst nodigt uit om mee te zingen. Drummer Tom Raaff heeft leuke details verwerkt in zijn manier van spelen. Verrassend is dat hij zijn drumstokken even met rust laat, waardoor gitaar en zang op de voorgrond komen. Op een aangename manier blijft dit nummer in je hoofd kleven. Dit zou best wel eens een hit kunnen worden.

Ook ‘Darker Side About Us’ heeft een vrij vrolijke sound, zonder overdreven blij te klinken. Bassist Pieter Zaal laat de bas ook hier wat meer op de achtergrond, maar wel degelijk goed hoorbaar klinken. ’Voices’ klinkt meteen anders dan de vorige tracks. Het ritme in de percussie is een tijdje in één en het zelfde tempo. Dit ritme is sneller dan de rest. Ted zingt nu vrij laag en ook dat klinkt goed. Het vrij hoge drumritme haalt de aandacht iets te veel weg van de zang. Als er een rust in het drumwerk zit heeft de zang ineens wel de aandacht, en meteen impact.

Het akoestisch gitaarintro van ‘So glad I Found You’ is klein gespeeld. Het duet met Lori Verlaan is teder neergezet en vooral haar heldere stem kleurt prachtig met die van Griffioen. De vier tracks zijn duidelijk met zorg gespeeld en gezongen. Een prima debuut EP.

(7,5/10) (Eigen beheer).

Website: A Brighter Light

Facebook: A Brighter Light

Maxazine_61p_h

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Under the latest Dutch reviews is an English translation made by DeepL
%d bloggers liken dit: