Release aankondiging: In Continuum – Acceleration Theory (NL)

Een aantal nummers voor het album ‘Acceleration Theory’ had Dave Kerzner aanvankelijk geschreven voor het tweede album van Sound of Contact (= SOC). Na het uiteenvallen van deze band richtte multi-instrumentalist Dave de prog band In Continuum op. Hij is hier toetsenist en zanger. Een paar ex-leden van SOC doen mee met deze nieuwe band. Dit zijn gitarist Randy McStine (tevens The Fringe) en bassist Matt Dorsey. Er doen meer belangrijke proggers mee. Marco Minnemann (Steven Wilson, The Aristocrats) zit achter het drumstel. Terwijl Gabriel Agudo (Steve Rothery Band) vocaal een belangrijke bijdrage levert. Daarnaast zijn er een aantal gastmuzikanten, bijvoorbeeld de gitaristen Steve Rothery en Fernando Perdomo.

Acceleration Theory’ is een conceptalbum. Dave beschrijft het als een “Interstellar love story”. Het is dus een liefdesverhaal uit het heelal. Het verhaal gaat over een vrouwelijke alien. Haar naam is AlienA. Dit is slechts een bijnaam, haar werkelijke naam is voor ons, aardse mensen, onmogelijk om uit te spreken. Al jaren verzamelt ze willekeurige aardse radio-en tv-uitzendingen. Hierdoor krijgt ze een geromantiseerd beeld van de aarde. Ze hoort dat we (hier op aarde) vernietigd zullen worden door de ‘Galactic Council’. Tegen de regels in komt ze naar de aarde om ons waarschuwen voor dit gevaar.
Zij wordt verliefd op Kai, een aardse man. Ze leert Kai de geavanceerde vaardigheden van haar volk, zoals telepathie en het maken van een beschermend schild. Zo proberen ze ons voortbestaan veilig te stellen. Om het verhaal de juiste dimensie te geven, hebben de teksten en muziek soms dramatische elementen.
AlienA wordt vertolkt door Leticia Wolf. Gabriel Agudo zal Kai verwoorden.

Nieuwsgierig geworden?
Je kunt hier al een trailer bekijken:

Als je op de hoogte wilt blijven, volg In Continuum dan op Facebook

Het album komt eind oktober uit, maar je kunt al een pre-order plaatsen. Voor meer informatie:

Line up In Continuum:
Dave Kerzner – Lead zang, keyboards akoestisch gitaar
Gabriel Agudo – Lead zang
Randy McStine – Gitaar, zang
Matt Dorsey – Bas, gitaar, zang
Marco Minnemann – Drums

Gast muzikanten:
Nick D’Virgilio – Drums
John Wesley – Gitaar
Fernando Perdomo – Gitaar
Leticia Wolf – Zang
Jon Davison – Zang
Steve Rothery – Gitaar (‘Be The Light’)

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: