Claudia Robbens brengt debuut album uit

Claudia Robbens is geboren in Den Haag. Sinds de jaren ’80 is ze actief in de muziek. Al die jaren deed ze sessiewerk en stond ze regelmatig op de planken. Ze begon in het Spaans en Papiamento in een Antilliaanse band. Daarna zong ze in diverse andere bands en in allerlei stijlen zoals jazz en soul.
Een eigen album uitbrengen was een lang gekoesterde wens. In haar nummers zijn invloeden van jazz, country, blues, folk en americana te horen.

De teksten gaan over het leven, de aarde, hoop en liefde. Er staan enkele licht poppy liedjes op, zoals de titeltrack ’Who you want to be’. Met haar mooie stem zingt ze de meeste liedjes klein en ingetogen. Ook de muziek is grotendeels kalm gespeeld. Daarmee weet ze soms een gevoelige snaar te raken.
Dit doet ze natuurlijk niet alleen. Er spelen diverse gastmuzikanten mee, waaronder violist Joost van Es. Hij zorgt in ‘Hope’ voor subtiele details. In meer nummers zijn er details toegevoegd. Bijvoorbeeld door toetsenist Ferry Lagendijk. Het debuutalbum ’Who you want to be’ is een aanrader voor de liefhebbers van het rustige genre.

Website: Claudia Robbens

Facebook: Claudia Robbens

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: