Wiebe – ∆elta (Release)

De driehoekige vorm in mijn brievenbus wekt direct mijn nieuwsgierigheid. Het blijkt het nieuwe album van de driemanformatie Wiebe te zijn. Met als albumtitel ∆elta. Delta is de Griekse letter die symbool staat voor de 4. Dit conceptalbum gaat over de problemen waar een 25-jarige (tijdens zijn quarterlifecrisis) mee te maken heeft. Engelstalige popliedjes worden prima afgewisseld met liedjes in het Fries. Een bijzondere en gedurfde combinatie die onverwacht goed uitpakt. Het eerste deel van ‘Make me yours‘ wordt in het Fries gezongen. Hoewel ik geen Fries spreek, kan ik door de duidelijke uitspraak van Wiebe Kaspers een deel van de tekst verstaan. En wat ik niet versta, lees ik mee in het tekstboekje. Gastzangeres Elske DeWall zingt haar deel in het Engels.

In ‘Sjoch it ljocht‘ hoor je duidelijk een andere stem. Syb van der Ploeg (DeKast) is hier lead gastzanger. Dit is een goed opgebouwd nummer dat je na één keer luisteren al bij blijft.

Tijdens ‘Love, come close‘ hoor je de zang van Wiebe die zichzelf begeleidt op piano. Deels klein gespeeld en breekbaar gezongen. Afgewisseld met hartverscheurende zang van een man die van zijn meisje houdt. Des te meer pijn doet het als de wegen uit elkaar (dreigen) te gaan.

Deze 12 popnummers wijken af van de ‘standaard’ popliedjes. Door de combinatie van pop, licht klassiek en een vleugje jazz vinden Wiebe, drummer Daan Slagter en bassist Florian den Hollander aansluiting bij zowel festivals als in het theater. In 2015 en 2016 heeft Wiebe diverse Friese prijzen gewonnen. Met ∆elta hopen deze jonge mannen in de rest Nederland voet aan de grond te krijgen.

Website: Wiebe

Facebook: Wiebe

2 gedachten over “Wiebe – ∆elta (Release)”

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: