Nieuwe video Cirrha Niva – Afraid to bleed

Wat gaat de tijd snel! Bijna één jaar geleden lanceerde Cirrha Niva het album ‘Out of the Freakshow’. Net als hun voorgaande albums, kreeg ook dit album nationaal en internationaal lovende recensies.
Op Rockmuzine was ‘Out of the Freakshow’ cd van de week. Vorig jaar juli bracht deze Nederlandse progressieve metal band de video uit voor ‘From Ego’.

Er is weer een mooie video uit. Deze keer kozen deze vijf mannen ervoor om ‘Afraid to bleed’ in de schijnwerpers te zetten. Op de video is te zien dat de mannen zwarte make-up gebruiken. Waarom? Dat kun je lezen in het interview van vorig jaar. Daar kun je ook vinden hoe je de Cirrha Niva uit hoort te spreken.
Terug naar de essentie: ‘Afraid to bleed’ is deels een up-tempo nummer. Met flink wat tekst. Vrij vertaald gaat deze over de ‘vrijheid’ om te kunnen zijn wie je wilt zijn.
Of eigenlijk, het ontbreken van de vrijheid om jezelf te kunnen zijn. Want als je niet bent zoals men van je verlangt, word je neergesabeld. Gastzangeres Lisette van den Berg (Scarlet Stories, Ayreon) zorgt voor een indrukwekkende climax. Wat een super stem! De video is gefilmd en geëdit door Tom de Wit.

Hier kun je ‘Afraid to bleed’ bekijken:

Website: Cirrha Niva

Facebook: Cirrha Niva

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: