Jordi Repkes – Times like these

img_8411-360x360

Prog rock liefhebbers zullen de naam Jordi Repkes wellicht herkennen als ex-zanger/gitarist van de Nederlandse prog band Minor Giant. Twee jaar geleden scheidden hun wegen. Jordi is inmiddels afgestudeerd aan het conservatorium en timmert solo aan de weg. Onlangs bracht hij zijn debuut album ‘Times like these’ uit. Dit is geen prog album, maar Americana pop afgewisseld met blues en rock.

Het instrumentale intro van ‘But you’ is vrij algemeen. Jordi heeft een aangename stem. Hij is behoorlijk goed te verstaan. Er is iets te weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de muziek te verdelen tussen de linker en rechter-speaker. Hierdoor komt het gitaarwerk minder goed naar voren. Ook het breekbaar en klein gezongen en gezongen! De stilte naar het volgende nummer ‘To us’ duurt net een paar seconden te lang. Even hoor je rustig gitaarspel, gevolgd door een goede opbouw naar een poppy ritme. Dit ritme laat hij regelmatig los. Tijdens deze rustig gespeelde gedeelten word je even geraakt. Hier blijkt dat Jordi best een hoog vocaal bereik heeft, dat mag hij vaker laten horen! De achtergrondzang is zo subtiel dat je die in eerste instantie amper hoort, maar dit mengt zich uitstekend in het geheel. De poppy elementen keren terug en er wordt wat rock toegevoegd. Ook hier is de verdeling tussen de boxen (koptelefoon) op sommige momenten nèt niet goed genoeg. Gaaf einde waarin je de Hammond weg hoort sterven.

Het instrumentale ‘Please don’t leave me’ heeft een zeer goede opbouw. De geluidkwaliteit is net een fractie te vlak. Als het geluid perfect was geweest was dit absoluut een topnummer geworden. Voor alle duidelijkheid: ook zo is het zeker een goed nummer.

Door het coupletje-refreintje lijkt ‘Times like these’ niet het sterkste nummer van het album te zijn. Toch blijft het refrein al snel in je hoofd kleven. Een mooie, onverwachte wending naar piano. Jordi heeft me met een instrumentaal stuk in zijn greep, en laat dit niet meer los. Sterk einde van deze cd!

De nummers zijn vrij breed georiënteerd qua invloeden. Van singer-songwriter, naar wat poppy, rock en blues. De blues is overduidelijk in ‘Remember Sam’. Hier is de verdeling tussen de boxen goed, waardoor de details goed te horen zijn. Er zijn een paar kleine verbeter puntjes: het drumwerk had wat meer dynamiek mogen hebben. Ook had de in balans in volume tussen de instrumenten onderling iets beter gekund. Een kwestie van ‘decibelletje meer of minder’ en de balans was perfect geweest. Het zijn de details waar Jordi iets laat liggen. Slechts her en der hadden sommige dingen ietsepietsje beter gekund. Alle zeven nummers liggen prettig in het gehoor. Geen één nummer wordt fantasieloos weggedraaid.
‘Times like these’ zal ik zeker vaker draaien, want het is een goed debuut album!

(7,5/10) (Eigen beheer).

Website: Jordi Repkes

Facebook: Jordi Repkes

Bandcamp: Times like these

blueszine_217x59

2 gedachten over “Jordi Repkes – Times like these”

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: