Goed debuut voor Jordi Repkes & band in De Bosuil.

Front-Times-Like-These-1600x1600

Jordi Repkes begon op zijn vijfde met gitaarspelen. Vanaf de middelbare school speelde Jordi in diverse bands, waaronder de prog rock band Minor Giant. In de herfst van 2014 verliet Jordi de band.

Ruim een half jaar later trad Jordi op in De Bosuil, geheel solo. Hij was toen aan het schrijven voor zijn debuut album. Hij zong hier enkele nummers van en mijn nieuwsgierigheid naar dit album was gewekt. Zijn debuut album ‘Times like these’ kwam onlangs uit. Het is een mengeling van Americana, sing en songwriter met een vleugje blues/bluesrock. En niet te vergeten goed gitaarspel.

Op 3 juli stond Jordi Rekpes met zijn nieuwe band in De Bosuil. Ze hadden maar één keer met zijn allen kunnen repeteren. Het was aan de mannen een beetje te zien dat ze wat nerveus waren. Dat verdween grotendeels op het moment dat ze begonnen te spelen. ‘To us’ was het eerste nummer dat ze ons lieten horen. Een goede keuze om mee te beginnen omdat het deels mid tempo is. Toch zit er een mooi klein gespeeld en gezongen stuk in, wat prima neergezet werd.

Dat gold ook voor de nummers die volgenden. Hoewel het niet heel erg druk was in De Bosuil, klonk er best luid applaus. Af en toe wisselden de mannen een blik van verstandhouding met elkaar. Alsof ze tegen elkaar wilden zeggen ‘Het gaat goed’.

Jordi speelde alle nummers van zijn debuut album. Dus ook de titeltrack ‘Times like these’. Dit was één van de nummers waarin Jordi meespelend gitaarspel liet horen.

  • Jordi Repes & Band • De Bosuil 03-07-2016 • © Esther Kessel

Bij sommige nummers vertelde Jordi waar dat over ging. Achter ‘Remember Sem’ zit het verhaal van een vader wat zijn vierjarig zoontje niet mag zien omdat de drank te veel aantrekkingskracht heeft. In dit nummer zijn wat blues invloeden te horen. Jordi liet emotie zien en horen.

De band moet als geheel nog groeien. Dan gaan de gitaarwissels soepeler verlopen. Er was vaak concentratie op de gezichten te lezen. Logisch want de band had pas één keer samen gerepeteerd. De concentratie zal, daar waar de muziek het toe laat, in de toekomst zeker plaats gaan maken voor stralende gezichten. Hopelijk zien we Jordi Repkes & band snel terug in De Bosuil.

Website: Jordi Repkes & Band

Facebook: Jordi Repkes & Band

Bandcamp: Times like these

 

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: