Blues Dog & Friends – We play moore

We Play Moore

Als Nederlandse band heeft Blues Dog & Friends al aardig wat successen gescoord in het buitenland. In Amerika wordt hun muziek o.a. gedraaid op CBS radio. Met de nummers ‘Midnight blues’, ‘Still got the blues for you’, en hun eigen nummer ‘I couldn’t stay’ hebben ze inmiddels al regelmatig in de Hit Track Top 100 gestaan. De nieuwe live band bestaat uit een aantal ‘oude rotten in het vak’ en een aantal ‘jongelingen’, voortgekomen uit het jamcircuit van Ottenhome in Kortenhoef. De CD is opgenomen in de bekende Bullet Sound Studio met ex bandleden van Anouk en King Jack en zoals de naam al doet vermoeden, speelt Blues Dog and Friends o.a. covers van Gary Moore. Ook spelen ze gelukkig een aantal eigen nummers en Blues Dog and Friends hadden er voor mij nog een extraatje bij gedaan… Ik had het geluk naar de pre-release als primeur te mogen luisteren. Deze staan dus nog niet op CD…

Story of the Blues
Het intro is al anders.. maar de stem van Cees Koldijk verschilt dag en nacht met de stem van Gary. De stem van Cees is ook laag, maar een beetje schor en toch warm. De wanhoop is te horen in zijn stem. Ik ben aangenaam verrast. Om van zo’n bekende song je geheel eigen versie te maken heb je heel wat lef en passsie voor nodig. Wow wat is dit knap en mooi gedaan.

I couldn’t stay
Als ik dit nummer op de radio had gehoord, zonder te weten van wie het zou zijn, had ik heel in het begin even gedacht het het Stevie Nicks zou zijn. De stem van Maya Shanti lijkt op sommige momenten een beetje op die van Stevie. Een nummer dat heerlijk in het gehoor ligt.

Midnight Blues
Een van mijn favorite songs van Gary Moore. Wederom heeft Blues Dog & Friends hier een geheel eigen versie van gemaakt. Weer met de mooie stem van Maya Shanti. Ik moet eerlijk gezegd deze keer een beetje aan wennen aan deze compleet eigen versie. De tweede keer dat ik deze beluister vervaagt het wennen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drunk Driving
Een nummer dat meteen aangenaam in je hoofd blijft hangen. Backing vocals en niet te vergeten keyboard komen hier mooi in uit. En dragen hun steentje zeker bij.

Pretty Woman
Het intro verschilt niet zo heel veel. Om dan ineens met een vrouwenstem voor de dag te komen, en wel die van Diwa Meijman. Weer een geheel eigen en gedurfde versie, maar ook deze is zeer geslaagd.

Parisienne Walkway
Ik had het geluk naar pre-release als een primeur te mogen luisteren: Een mooie track, gezongen door gast zangeres Michelle Hutzal. Ook deze cover is weer heel anders dan die van Gary Moore, een stuk mooier. Zo mooi dat ik vergeet dat Gary dit oorspronkelijk zong. EN dat wil wat zeggen.

Ook mocht ik tijdens de pre-release naar Sloe Gin luisteren. Oorspronkelijk van Tim Curry, maar misschien is de versie van Joe Bonamassa bekender. Ook deze is gezongen door Michelle Hutzal en zij blijft dichter bij het origineel. Ze zingt zacht, bijna breekbaar.. .Ja, ook is het pianissimo gespeeld, en daarmee zetten ze een hele mooie gevoelige ballad neer.

De band leden van Blues Dog & Friends voor de ‘go live band 2015’ liggen nu vast met Sven Ravenhorst als lead zanger en andere zangeressen op uitnodiging.

(7,5/10) (Actimusic)

blueszine

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: