Murky Red – No Pocus Without Hocus – hard copy release (NL)

De Belgische prog rock band Murky Red werd zo’n zeven jaar geleden opgericht. Ruim een jaar geleden kwam de digitale versie van hun tweede album ‘No Pocus Without Hocus’ uit. Natuurlijk wilden ze ook een fysiek album lanceren, maar daar was op dat moment geen geld voor.

Inmiddels hebben gitarist Patrick Dujardin en bassist Luk Lantin, deels door tijdgebrek, de band verlaten. Hierdoor is Murky Red voorlopig een studioproject. Maar niet getreurd. Ze hebben het tòch voor elkaar gekregen om een hard copy uit brengen. Stef Flaming is nu bassist, toetsenist en gitarist.
De lead gitaar is deels vervangen door synthesizer. Hierdoor klinken vooral ‘Pixelated friends’ en ‘Stoned & Horny’ verrassend anders. Gitarist Colin Tench (oa. Corvus Stone) is gastmuzikant in ‘Collateral Damage’. Hij heeft ook de mix en mastering van het album gedaan. Als extraatje staan er drie bonustracks op. Deze limited edition van ‘No Pocus Without Hocus’ (onder het label van Melodic Revolution Records) is dus èxtra speciaal. Het artwork boekje is een nogal dun. Dat mag de pret echter niet drukken. Veel prog heads zijn nog steeds hard copy-lovers. Ze hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar het is het wachten waard!!

(85/100, Melodic Revolution Records)

Website: Murky Red

Facebook: Murky Red

     

     

Please feel free to comment / Reacties zijn van harte welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: